svētdiena, 2012. gada 8. janvāris

Siera kūka

Sastāvdaļas

  • 230 g sviests
  • 200g labi sviesta cepumi (12% tauku saturs)
  • [ja vēlas: 2...3 ēk kakao]
  • 1 kg Filadelfijas siera (treknais, bez piedevām)
  • 2 olas
  • 100...150 g cukurs
  • 3 ēk milti

  • Pagatavošana:

    1.Sviestu sasilda līdz istabas temperatūrai.
    2. Cepeškrāsni ieslēdz uz 200°C.
    3. Cepumus smalki sadrupina (gandrīz kā miltus).
    4. No cepumiem un sviesta [un kakao] pagatavo mīklu. Torters formu (apm. 26 cm) ieziež ar sviestu (vai labāk: malu ieziež ar sviestu, bet pamatni pārklāj pāri malām ar cepamo papīru, tad uzliek formas malu un saspiež).
    5. Mīklu vienmērīgi izrullē formā.
    6. Sieru, cukuru, olas, miltus [un vaniļu] samaisa viendabīgā masā. Siera masu, izberžot caur sietu, liek uz mīklas, izlīdzina. Cep apm. 30 minūtes.
    Labu apetīti!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru