sestdiena, 2012. gada 7. janvāris

Tomātu zupa ar vistu un olu

 

Zupa ir paredzēta 6-7 porcijām

Sastāvdaļas

  • 4-5 tomāti
  • 3 vistu stilbi
  • 500g tomātu mērces (Spilvas)
  • 2 olu baltumi
  • ķiploks
  • 2-3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • garšvielas (sāls, čili piparu pulveris - var arī īsto čili piparu likt iekšā)
  • zaļumi (sīpolloki, koriandra lapas jeb kindza)
Pagatavošana
1) gatavojam buljonu. Nomazgājam vistu stilbiņus, nogriežām to ko nevēlamies un liekam katlā, lai vārās (vismaz 25-30min)
2) pa to laiku, sagriežam tomātus mazos kubiciņos. vēlams pirms griešanas no tomātiem izņemt sēklas (vidiņus), lai zupa garšīgāka un bez sēkliņām
3) notīram ķiploku (ar kādu pusīti no ķiploka galviņas pietiks). saspiežam to atsevišķā, mazākā katlā
4) sagriežam smalki pāris koriandra lapiņas
5) kad buljons jau gatavs (vistas gaļa mīksta), izslēdzam plīti un ņemam vistu ārā no katla, liekam uz atsevišķa šķīvja. buljonu ārā nelejam! :) vistas gaļu atdalam no kauliem, atbrīvojamies arī no ādas un liekam iekšā atpakaļ buljonā
6) kad darbiņš ar vistu padarīts, ķeramies klāt tomātiem. katliņu, kurā iespiedām ķiploku liekam uz plīts un pavisam nedaudz apbrūninām (bez eļlas, bez sviesta). labi, ja minūte būs pagājusi, kad ķiploks kļūs nedaudz brūns, līdz ar to pie plīts tuvumā liekam arī tomātus. un tiklīdz ķiploks apbrūninās, beram klāt tomātus un pasautējam visu apmēram 3min
7) laiks tomātiem pievienot tomātu mērci
8) pasautējam 3-5min tomātus ar tomātu mērci un pa virsu paberam nedaudz koriandru
9) slēdzam iekšā plīti un liekam virsū atpakaļ buljonu, tūliņ vajadzēs likt tomātus iekšā buljonā :)
10) liekam iekšā arī garšvielas - sāli, piparus, var pievienot arī nedaudz bazilika, kā arī vēlreiz koriandra lapas. pavāram 15-20minūtes to visu;
11) pa to laiku varam sagatavot kukurūzas cieti. pāris ēdamkarotes ieberam traukā un pārlejam ar nelielu daudzumu ūdeni, samaisam to. kukurūzas cieti jāliek tik daudz, lai zupa kļūst nedaudz biezāka, tumīgāka, patīkamāka ;) taisot zupu, lai nepārspīlētu ar cieti, to var likt iekšā divos piegājienos, pa vienai ēdamkarotei, lai zinātu, cik tad īsti to cieti likt.. atkarīgs tiešām no tā cik buljona esam sagatavojuši, no piedevām;
12) pēc tam, kad zupa nedaudz pavārijusies, vēlreiz samaisam cieti un lejam iekšā zupā, uzreiz protams to samaisot un tad jau mēs arī varam redzēt, vai cieti likt vēl klāt vai arī pietiks.. :)
13) kad esam tikuši galā ar cieti, pēdējais kas ir jāizdara, ir jāpievieno olas baltums. atdalam olas baltumu no dzeltenuma. olas baltumu nedaudz samaisam, lai labāk baltums tek caur dakšu.
      Un zupa gatava!!!
Labu apetīti!


1 komentārs:

  1. Paldies par recepti! Zupa izdevās un garšoja vienkārši lieliski :) Noteikti uztaisīšu vēl kādu reizi!

    AtbildētDzēst